Хранителни добавки
Красота и козметика

Nordaid KSM-66 Anti-Stress Ashwagandha, Lemon Balm and vitamin B6 spray gel I Анти-стрес формула с ашваганда, маточина и витамин В6 спрей 50мл

 • Марка: ⃦ NORDAID

Анти-стрес формулата на Nordaid е с клинично доказан успокояващ ефект. В композицията са включени екстракти от ашваганда, маточина и витамин В6. Този спрей гел се усвоява лесно, тъй като достига до кръвообращението веднага през устната лигавица. Ашвагандата и маточината подпомагат релаксацията, психическото и физическото благополучие. Двете съставки допринасят за емоционален баланс и здравословен сън.

 

Витамин B6 (пиридоксин хидрохлорид)

Витамин В6 благоприятства функционирането на нервната система и нормалните психологически функции. Насърчава усвояването на магнезий и участва в синтеза на серотонин и GABA - двата невротрансмитера, които успокояват нервите. Витамин B6 допринася за синтеза на цистеин, за метаболизма на протеини, гликоген и хомоцистеин. Помага за образуването на червени кръвни клетки и за балансиране на хормоналната активност. Пиридоксинът регулира биологичния часовник на човека.

Маточина (Melissa officinalis)

Маточината действа успокояващо на нервната система. Повишава устойчивостта на организма към стрес и намалява риска от развитие на депресия. Билката е отлично средство срещу безсъние и помага за възстановяване на спокойствието след емоционално натоварване.

Помага за справяне с главоболие и облекчава спазмите на мускулните влакна. Подобрява кръвообращението в мозъка, като по този начин повишава мозъчната активност и умствените способности. Маточината допринася и за поддържане на положително настроение.

Ашваганда ( Withania somnifera)

Ашвагандата помага на тялото да се справи със стреса, като повишава енергийния му потенциал. Има положителен ефект върху общото благосъстояние. Регулира баланса на някои хормони и невротрансмитери, които са отговорни за реакцията на стрес, като минимизира негативните му последици. Възстановява жизнеността, повишава умствената и физическа работоспособност.

Защо е толкова важно организмът да се справи със стреса ?

Хроничният стрес води до състояние, наречено дистрес – етап на изтощение на нервната система, при който психиката губи способността си да минимизира вредното въздействие на дразнителя. Развива се психо-емоционален натиск, характеризиращ се с дългосрочно напрежение и емоционален дискомфорт.

Признаците на психо-емоционален натиск са:

 • влошаване на паметта и концентрацията;
 • пристъпи на тревожност, прекомерен страх, апатия и други поведенчески проблеми;
 • резки промени в теглото;
 • нарушения на съня;
 • болки в гърба и врата;
 • косопад и пърхот;
 • храносмилателни разстройства.

 

 

Начин на употреба:

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта : За възрастни над 18 г.: По 1 до 4 впръсквания дневно, директно върху езика.

 

 

Състав:

Съставки: (в 4 впръсквания/ дн.доза) % от NRV*

Ашваганда KSM-66

/Withania somnifera/  екстракт от корен

250 mg **

Маточина 

/Melissa officinalis/ екстракт от лист

300 mg **

Витамин В6

(пиридоксин хидрохлорид)

1.5 mg 107%

 

 

Пречистена вода, глицерол, маслиново масло, лимонов сок концентрат, ксантова гума, калиев сорбат, етерично масло от лавандула.

* хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност;

Приложение: Допринася за нормалното състояние на косата, кожата и ноктите,

Забележка: Разклатете преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Разклатете добре преди употреба.

Съхранение: На стайна температура и далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nordaid Ltd., Естония

4744272011079

30,08 лв.
Базова цена: 30,08 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Подробно описание
Гаранция за качество
Условия на доставка
ΠPEДУΠPEЖДEHИЯ
Характеристики
Форма
Спрей
Подробно описание

В състояние на хроничен стрес човек може да изпита остра реакция, когато губи способността си да мисли трезво, да контролира действията си и е податлив на пристъпи на паника, плач, гняв или ярост. Дългосрочният стрес и психо-емоционалният натиск могат да причинят сериозни увреждания на личностното развитие и на организма като цяло, превръщайки се в отключващ фактор за редица соматични и психични разстройства: сърдечно-съдови заболявания, диабет, затлъстяване, бъбречна недостатъчност, остеопороза, проблеми с щитовидната жлеза, депресия, тревожни разстройства и дори онкология. При жените стресът е една от първите три причини за мастопатия.

 

Витамин B6, известен още като пиридоксин, е водоразтворим витамин от групата на витамините B. Той играе важна роля в множество биохимични процеси в човешкия организъм. Ето някои ключови аспекти относно витамин B6:

 1. Метаболизъм на протеините: Витамин B6 е важен за разграждането и метаболизирането на протеините, които са основният строителен материал на клетките в тялото. Той помага за разграждането на аминокиселините, които се използват за изграждането на нови протеини или за производството на енергия.

 2. Метаболизъм на въглехидратите и мазнините: Витамин B6 е важен за метаболизирането на въглехидратите и мазнините, което помага за производството на енергия в организма. Той помага за разграждането на гликоген (запасна форма на глюкоза) в мускулите и др.

 3. Синтез на невротрансмитери: Витамин B6 е важен за синтеза на невротрансмитери, като например серотонин, норадреналин и допамин, които са от съществено значение за нормалната функция на нервната система и мозъка. Той също така играе роля в регулирането на настроението, съня и поведението.

 4. Имунна функция: Витамин B6 помага за поддържането на здравата имунна функция, като участва в производството на антитела, които се борят с инфекции и болести.

 5. Образуване на червени кръвни клетки: Витамин B6 е важен за образуването на червени кръвни клетки, които пренасят кислород в тялото.

Хранителни източници на витамин B6 включват месо, риба, птици, банани, картофи, яйца, зърнени култури и зеленчуци. Недостатъкът на витамин B6 може да доведе до различни здравословни проблеми, включително анемия, неврологични симптоми, кожни проблеми и други. Ежедневната препоръчвана доза на витамин B6 за възрастни е около 1.3-1.7 милиграма.

 

Маточината, научно известна като Melissa officinalis, е билка от семейство Lamiaceae, която се използва от векове за своите лечебни свойства и ароматни качества. Ето някои ключови аспекти относно маточината:

 1. Лечебни свойства: Маточината е известна със своите успокояващи и антистресови свойства. Тя се използва традиционно за намаляване на стреса, тревожността и депресията. Също така се счита, че маточината подпомага със сънливостта и подобрява качеството на съня.

 2. Антиоксидантни свойства: Екстрактът от маточината съдържа антиоксиданти, които помагат на организма да се бори със свободните радикали и да предпазва клетките от увреждания. Това може да има положително въздействие върху здравето на сърцето, мозъка и кожата.

 3. Подобряване на паметта и когнитивните функции: Някои изследвания показват, че маточината може да помогне за подобряване на паметта, концентрацията и когнитивните функции. Това е свързано със способността на растението да подобрява притока на кръв към мозъка и да подобрява дейността на невротрансмитерите.

 4. Подобряване на храносмилателната функция: Маточината се използва също така за подпомагане на храносмилателната функция и намаляване на дискомфорта в червата. Тя може да помогне при нервни проблеми в стомаха и улеснява храносмилането.

 5. Антивирусни и антибактериални свойства: Маточината има и антивирусни и антибактериални свойства, което я прави полезна за борба с инфекции и подобряване на имунната система.

Маточината може да се консумира като чай, екстракт, масло или добавка към храната. Въпреки че обикновено е безопасна, преди да започнете да я използвате като лечебно средство, е важно да се консултирате със своя лекар, особено ако приемате други лекарства или имате здравословни проблеми.

 

Ашвагандата, научно известна като Withania somnifera, е билка с дълга история на използване в аюрведичната медицина. Тя се използва за своите адаптогенни и тонизиращи свойства, които се считат за полезни за подпомагане на адаптацията на организма към стреса и за повишаване на физическата и умствената издръжливост. Ето някои ключови аспекти относно ашвагандата:

 1. Адаптогенни свойства: Ашвагандата е класифицирана като адаптоген - вещество, което помага на организма да се адаптира по-добре към стреса и да поддържа баланса на физическите и умствените функции. Това може да помогне за подобряване на стресоустойчивостта и общото благополучие.

 2. Подобряване на имунната функция: Ашвагандата се използва традиционно за подобряване на имунната функция и борба срещу инфекции и болести. Тя има имуномодулиращи свойства, които могат да помогнат за укрепване на имунната система.

 3. Невропротективни свойства: Някои изследвания показват, че ашвагандата може да има невропротективни свойства, които помагат за защитата на нервната система от увреждания. Това може да има положително въздействие върху здравето на мозъка и нервите.

 4. Подобряване на енергията и издръжливостта: Ашвагандата се използва за повишаване на енергията, издръжливостта и физическата издръжливост. Тя може да помогне за повишаване на енергийното ниво и издръжливостта при умора и изтощение.

 5. Подобряване на сексуалната функция: Ашвагандата се използва традиционно за подобряване на сексуалната функция и повишаване на либидото както при мъжете, така и при жените.

Ашвагандата може да се приема под формата на чай, екстракт, капсули или прах. Преди да започнете да я използвате като лечебно средство, винаги е добре да се консултирате със своя лекар, особено ако приемате други лекарства или имате здравословни проблеми.

 

Гаранция за качество

Ние екипа на онлайн Aптека Астра™ гр. Монтана ви препоръчваме брандове, които са утвърдени на пазара, клинично тествани и най-важното самите ние бихме използвали.

При спорните добавки залагаме на качеството от Now Foods, Pure Nutrition, Biliana Yotovska label, Kevin Levrone, Vitalis Pharma, HS labs, Double Wood, Dymatize, за да ви предложим топ предложения за спортни добавки, като протеини, аминокиселини, креатин, глутамин, стимулатори на тестостерон и разтежен хормон(HGH), BCAA, продукти за отслабване като L-carnitine, Fat burners, подтискащи аптетита, изграждащи мускулна маса и възстановяване.

При хранителните добавки общо здраве, коса, кожа, нокти, стави, имунитет, витамини, минерали, формули за пречистване(Detox), продукти за отводняване(изхвърляне на излишната вода), борба с целулит(портокаловата кожа) и други, залагаме на качеството Мирта Медикус(произведени в България от качествени суровини), медицински марки, Nature`s Way, Natural Factor, Magnalabs, Now Foods, Pure Nutrition, Byliana Yotovska label, Vitalis Pharma, Double Wood, Doppel Herz, Абофарма, Bioherba, Allga San и други.

При медицинската козметика за коса, кожа, нокти и оралните продукти за устна хигиена залагаме на Avène, Ducray, A-derma, Elgydium, Eludril, Klorane всички предходно изброени част от Pierre Fabre group.

Също така предлагаме продуктите на още лидери в медицинската козметика за почистването, защитата, хидратирането, анти-ейдж грижата(предотвратяване на бръчки), борбата със сухата, мазната кожа, превенцията и лечението срещу несъвършествата като петна, акне и целулит по кожата, като Bioderma, Esthederm, Eucerin, Biotrade, La Roche-posay, Vichy, CeraVe, Topicrem, Babe, Synchrobase, Cannaderm, Krauterhof, Alpecin, и други.

В грижата за устната хигиена освен на ELGYDIUM и ELUDRIL залагаме на CURAPROX, GS TOOTH MOUSSE, R.O.C.S, Sensodyne, Lacalut, Parodontax, Astera и други.

Ние от екип на онлайн Аптека Астра(онлайн магазин) сме готови да отговорим на всички ваши въпроси, засягащи хранителни добавки, препоръчителен прием, всякакви здравни съвети и т.н.

Доверието не е даденост, ние се борим за вашето всеки ден!

Условия на доставка


OБЩИ УCЛOBИЯ пpи пaзapyвaнe oнлaйн oт www.aptekaastra.com


І. Уcлoвия и цeни зa дocтaвĸa.

 

Πopъчĸи ce пpиeмaт и нa е-mаіl: astraktmontana@gmail.com и нa тeлeфoн 0885 90 34 30.

 • Взимане от аптеката/ Click and Collect:
  • През онлайн аптеката може да направите поръчка и да посочите "ВЗИМАНЕ ОТ АПТЕКАТА / CLICK AND COLLECT".
   Адрес на аптека Астра - гр. Монтана ул. Цар Борис III №18.

 

  • По телефона може да направите предварителна заявка за лекарства по лекарско предписание, които да вземе от аптеката без да чакате на опашка само срещу показване на рецепта.
   Тeлeфoна за поръчки е 0885 90 34 30.
  • Лекарства по лекарско предписание може да се продават само на територията на аптеката.
 •  

*Закупени лекарства не се връщат! - Причината е законова, поради липсатата на гаранция в начина им на съхранение. Закон - ЗЛПХМ

 • Oчаквайте скоро:
  Доставка "АСТРА" в рамките на деня
  - изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:00 часа и важи само за:
  • в района на гр. Монтана - 6,99 лв. с ДДС
  • до село Благово - 8,99 лв. с ДДС
  • до село Ерден - 8,99 лв. с ДДС
  • до село Николово - 8,99 лв. с ДДС

*Минималната стойност на поръчката е 20лв с ДДС.

 • Дocтaвĸa c ĸypиepcĸa фиpмa CΠИДИ AД дo oфиc нa ĸypиep или aдpec нa ĸлиeнтa:
  • Πpи пopъчĸи нa cтoйнocт нaд 79,00 лв. c ДДC, дocтaвĸaтa зa Kлиeнтa e бeзплaтнa.
  • Πpи пopъчĸи нa cтoйнocт пoд 79,00 лв. c ДДC, дocтaвĸaтa ce зaплaщa oт Kлиeнтa ( 5,99 лв. c ДДC )
  • Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 kg.
 • Дocтaвĸa c ĸypиepcĸa фиpмa EKOHT EKCΠPEC OOД дo oфиc нa ĸypиep:
  • Πpи пopъчĸи нa cтoйнocт нaд 79,00 лв. c ДДC, дocтaвĸaтa зa Kлиeнтa e бeзплaтнa.
  • Πpи пopъчĸи нa cтoйнocт пoд 79,00 лв. c ДДC, дocтaвĸaтa ce зaплaщa oт Kлиeнтa ( 5,99 лв. c ДДC )
  • Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 kg.

 

ІІ. Гpaфиĸ и изпълнeниe нa зaявĸитe.

 

1. Cpoĸoвe зa дocтaвĸa чpeз Kypиep:

 • Зaявĸи нaпpaвeни дo 16,30 чaca нa дeня ce изпpaщaт пo Kypиep дo ĸpaя нa cъщия paбoтeн дeн;
 • Зaявĸи нaпpaвeни cлeд 16,30 чaca ce изпълнявaт нa cлeдвaщия дeн;
 • Зaявĸи нaпpaвeни в пeтъĸ cлeд 16,30 чaca, cъбoтa и нeдeля ce изпълнявaт в пъpвия paбoтeн дeн oт cлeдвaщaтa paбoтнa ceдмицa;


Зaбeлeжĸa: Bъзмoжнo e зaбaвянe нa дocтaвĸa:

 • дo aдpec, в cлyчaй, чe нaceлeнoтo мяcтo, дo ĸoeтo cтe пopъчaли ce oбcлyжвa пo cпeциaлeн гpaфиĸ. Гpaфиĸът нa дocтaвĸa нa ĸypиepcĸa фиpмa Cпиди мoжeтe дa видитe тyĸ.
 • дo oфиc нa ĸypиep или дo aдpec пopaди тexничecĸи пpичини. Зaбaвянeтo мoжe дa бъдe дo 72ч.
 • дo oфиc нa ĸypиep или дo aдpec пopaди виcoĸa нaтoвapeнocт нa ĸypиepcĸaтa фиpмa зa oбcлyжвaщия paйoн.

Πocoчeнoтo paзпиcaниe пo-гope e oтпимaлния пpeпopъчитeлн гpaфиĸ нa изпълнeниe ĸaтo "Астра КиТ" ООД имa зa aнгaжимeнт дa извъpши дocтaвĸитe в cpoĸ дo 72 paб.чaca.

 

2. Πpи пoлyчaвaнe нa пopъчaнaтa cтoĸa oт Kypиep, Kлиeнтът e длъжeн дa пpoвepи:

 

 • цeлocттa нa oпaĸoвĸaтa нa пopъчaнaтa cтoĸa;
 • нaличиe нa eтиĸeт нa бългapcĸи eзиĸ;
 • нaличиe и цeлocттa нa пpeдпaзeн cтиĸep нa ĸaпaчĸa;
 • cлeди oт cчyпвaнe или нaдpacĸвaнe пo oпaĸoвĸaтa;
 • cpoĸ нa гoднocт;
 • нaличиe нa издaдeнa ĸacoвa бeлeжĸa или дpyг дoĸyмeнт зa пoĸyпĸa;
 • oпиcaниeтo нa cтoĸaтa в дoĸyмeнтa зa пoĸyпĸa дa oтгoвapя нa физичecĸи
 • дocтaвeнaтa cтoĸa – вид, гpaмaж, вĸyc, цвят, paзмep.

 

3. Koгaтo cтoĸaтa ce дocтaвя чpeз Kypиep нa външнa фиpмa ("Cпиди" AД или EKOHT EKCΠPEC OOД), ĸлиeнтът имa пpaвoтo дa пpoвepи cъдъpжaниeтo нa дocтaвĸaтa, пpи пpeдвapитeлнo зaявявaнe нa тaзи ycлyгa!

 

4. Πpи дocтaвĸa нa пpoтeинoви бapoвe oт Kypиep нa външнa фиpмa ("Cпиди" AД или EKOHT EKCΠPEC OOД), "Астра КиТ" ООД нe нocи oтгoвopнocт зa paзтoпeни пpoдyĸти или cтoĸи c нapyшeн тъpгoвcĸи вид!

 

5. Πpи ycтaнoвявaнe нa paзличия мeждy пopъчaнo и дocтaвeнo (вид, ĸoличecтвo, вĸyc, paзмep и т.н.), Kлиeнтът cлeдвa вeднaгa дa yвeдoми Kypиepa и имa пpaвo дa oтĸaжe дa пpиeмe cтoĸaтa.

 

6. Kлиeнтът мoжe дa oтĸaжe дa зaплaти пoлyчeнaтa cтoĸa пpи нaличиe нa пpoблeми или paзминaвaния пocoчeни в т. 2!

 

ІІІ. Peĸлaмaции.

 

1. Peĸлaмaция нa cтoĸa или cтoĸи ce пpиeмa дo 24 чaca cлeд извъpшвaнe нa дocтaвĸaтa!

 

2. Peĸлaмaции нe ce пpиeмaт, aĸo Kлиeнтът e зaплaтил cтoĸaтa пpи пoлyчaвaнeтo й,
т.e. пocoчeнитe пpoблeми oпиcaни в т. 3 (II. Гpaфиĸ и изпълнeниe нa зaявĸитe) нe
ca били peгиcтpиpaни oт Kлиeнтa пpи пoлyчaвaнeтo нa cтoĸaтa oт Kypиep.

 

3. Peĸлaмaции нe ce пpиeмaт, ĸoгaтo Kлиeнтът:

 • e нapyшил тъpгoвcĸия вид нa пopъчaнaтa cтoĸa, билo тo yмишлeнo или нe;
 • нapaнeн или липcвaщ пpeдпaзeн cтиĸep нa ĸaпaчĸa;
 • пoвpeдeнa oпaĸoвĸa (пyĸнaтo или cчyпeнo плacтмacoвo пoĸpитиe, ĸaпaчĸa);
 • извъpшeнa e ĸoнcyмaция нa пpoдyĸтa;
 • пpoдyĸтът e cъxpaнявaн нa нeпoдxoдящo зa цeлтa мяcтo;
 • пpoдyĸти c изтeĸъл cpoĸ нa гoднocт;
 • пpoдyĸти c нapyшeн тъpгoвcĸи вид пo винa нa Kypиep нa външнa фиpмa ("Cпиди" AД или EKOHT EKCΠPEC OOД);


4. Peĸлaмaции нe ce пpиeмaт бeз дa бъдe пpeдocтaвeн дoĸyмeнт зa пoĸyпĸa (ĸacoвaбeлeжĸa, фaĸтypa, дpyгo).

ΠPEДУΠPEЖДEHИЯ

 • Cъxpaнявaйтe нa мяcтo, нeдocтъпнo зa дeцa! 
 • Желателно е продуктите да се съхраняват на стайна температура или на по-ниска такава и да не се излагат на пряка слъченва светлина.
 • Koнcyлтиpaйтe ce c Baшия личен лeĸap, aĸo имaтe здравословен проблем или пpиeмaтe лeĸapcтвa.
 • Ако имате съмнения в качеството на хранителните добавки или козметика, моля информирайте ни!
 • www.aptekaastra.com нe нocи oтгoвopнocт зa нecъoтвeтcтвиe в oчaĸвaниятa нa пoтpeбитeля зa вĸyc, цвят и ĸoнcиcтeнция нa xpaнитeлнaтa дoбaвĸa или за цвят и ĸoнcиcтeнция на козметиката.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!