Красота и козметика
Хранителни добавки

Детска слънцезащита

 

Използването на качествена детска медицинска слънцезащита е изключително важно за децата поради следните причини:

 1. Предпазва от слънчеви изгаряния и увреждане на кожата.
 2. Намалява риска от развитие на кожен рак в бъдеще.
 3. Защитава чувствителните зони на тялото като лицето, ушите и шията.
 4. Помага да се развият добри навици за защита на кожата още от малка възраст.
 5. Предпазва от топлинен удар при прекомерно излагане на слънце.

Убедете се, че винаги прилагате слънцезащита при децата и ги насърчавайте да носят шапки, очила и защитни дрехи за пълна защита.

SPF, UVA и UVB са термини, които често се срещат при обсъждането на слънцезащитни продукти.

Ето какво означават:

SPF (Sun Protection Factor):

 • SPF е мярка за защита от UVB лъчите, които са основната причина за слънчевите изгаряния и могат да допринесат за развитието на рак на кожата.
 • SPF числото показва колко дълго може да останете на слънце, без да изгорите, в сравнение с времето без защита. Например, ако обикновено изгаряте за 10 минути, SPF 30 ще ви позволи да останете на слънце 30 пъти по-дълго (т.е. 300 минути) без изгаряне, при идеални условия.

UVA (Ultraviolet A):

 • UVA лъчите проникват по-дълбоко в кожата и са основната причина за преждевременното стареене на кожата (фотостареене), включително бръчки и загуба на еластичност.
 • UVA лъчите също могат да допринесат за развитието на рак на кожата.
 • Слънцезащитните продукти с "широкоспектърна защита" осигуряват защита както срещу UVA, така и срещу UVB лъчите.

UVB (Ultraviolet B):

 • UVB лъчите са основната причина за слънчевите изгаряния и са по-силни през лятото и на по-голяма надморска височина.
 • Те не проникват толкова дълбоко в кожата, колкото UVA лъчите, но могат да повредят повърхностните слоеве и също допринасят за развитието на рак на кожата.

Защо е важно да разбирате тези термини?

 • Избор на правилен продукт: Знаейки разликите между SPF, UVA и UVB, можете да изберете слънцезащитен продукт, който осигурява необходимата защита за вашата кожа.
 • Пълна защита: Широкоспектърните слънцезащитни кремове осигуряват защита срещу всички видове UV лъчи, което е ключово за предотвратяване на изгаряния, преждевременно стареене и намаляване на риска от рак на кожата.
 • Здраве на кожата: Поддържането на кожата здрава и млада изисква ефективна защита срещу всички вредни ефекти на слънчевите лъчи.

Заключение

Ежедневната слънцезащита за лице е ключова за здрава и млада кожа. Тя предпазва от вредното въздействие на слънцето и синята светлина от екрани, предотвратява рака на кожата и поддържа кожата хидратирана и свежа. Включете слънцезащитен крем в ежедневната си рутина и се наслаждавайте на слънцето без притеснения за здравето на кожата си.

Подреди по
Филтри
Марки
Серия
Форма
Цена